fredag 25 september 2009

Pizzasallad LCHF

LCHF funkar, det gör det verkligen! Här kommer ett underbart recept på pizzasallad som jag redan älskar:

2,5-3 liter strimlad vitkål
3 morötter, strimlade
2 dm purjolök - den vita delen - strimlad
Läggs i kallt vatten.

Koka ihop:

2 dl matättika
1,5 dl rapsolja
1 tsk vitpeppar
2-3 tsk fransk senap
4 tsk strösocker
3 tsk salt
2 tsk oregano och basilika

Dränera salladen och lägg i en bunke, häll över dressingen och rör om. Låt dra i minst 10 minuter innan du äter. Håller ca 1 vecka i kylskåp, övertäckt.

måndag 7 september 2009

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!!


-5 kg!!! Det här funkar verkligen för mig!!! Jag äter gott och tills jag är mätt, och sedan håller jag mig mätt lääääääänge! Hur det få vara så här underbart? 5 kg är borta. På 17 dagar. 2,5 veckor är ju inte mycket tid, men eftersom jag är så otålig så vill jag egentligen inte vänta ett helt år innan jag har kommit till min idealvikt. Men jag måste göra det. Det är det bästa. Och det absolut bästa är att jag inte känner mig frestad att sluta upp med det. Inte ens när det finns underbart chokladiga kladdkakemuffins. Eller vingummi. Eller choklad. Choklad. Jag har känt doften av färskt, saftigt bröd och längtat efter att känna smaken. Men jag vill inte kasta bort mitt resultat eller min oväntade och nyfunna karaktär. Jag ger inte efter för suget - för första gången i hela mitt vuxna liv! Och för mig är det en oerhörd vinst. Hösten är här med klar och kall luft, klarblå himmel och varm sol. Det finns ett överflöd av rönnbär och träden börjar sakta skifta i färg. Om fem dagar är jag, David, mina föräldrar och min tvillingsyster och hennes man i Alcudia. Jag provade baddräkten för ett par timmar sedan och kände mig redo för stranden. Jag är fortfarande väldigt överviktig, men jag är på helt rätt väg nu. Underbart. :)

onsdag 2 september 2009

Det behövs fler recept

Mer mat! Jag börjar få kläm på den här dieten nu. Men det behövs recept, massor av recept för att jag inte ska fastna i det förutsägbara.
Frukost i dag blev 3 stekta ägg och 3 skivor bacon.
Lunch idag blev 1 strimlad paprika och 1 dm skivad gurka - med 1 msk vinägerdressing; 1 dm skivad dansk salami och 50 g skivad ost.
Middag idag blev ugnsgrillade revbensspjäll med vitkåls- och paprika sallad (med vinägerdressing) och creme fraiche sås (paprika/vitlök/svartpeppar/oerhört lite farinsocker)
Mellanmål: Jag gjorde ett runt nötbröd av en blandning av sesamfrön, solroskärnor, salta jordnötter och sötmandlar som jag mixade till ett mjöl, blandade med ett ägg och ca 10 g smält smör. Det körde jag i mikron på full effekt i ca 2,5 minuter tills det var fast och "gräddat". Sedan bredde jag på smör och delade i små bitar - jättegod nötsmak! Och SÅÅÅÅÅ LCHF!!!!
Den här dieten går bättre och bättre, jag känner mig klarare i huvudet, gladare, lugnare men är fortfarande väldigt trött och hängig i musklerna. Och idag fick jag världens sötsug, jag kände doften av smör och socker blåsa in genom sovrumsfönstret och föreställde mig att grannen bakade en stor, härlig, saftig sockerkaka. Och jag föreställde mig hur jag tuggade i mig bit efter bit... Men jag ger inte efter för sötsuget. Jag känner att det här fungerar och att jag mår bra av det. Och jag går ner i vikt! Om insulinet sänks och min fertilitet ökar så är det VÄRT DET - ALLA GÅNGER!!! :)