onsdag 13 januari 2010

Bryta mönster

Varför vågar man inte bryta mönster i större utsträckning? Eller rättare sagt; varför vågar inte jag? Jag har hela dagarna för mig själv då jag skulle kunna arbeta stenhårt med att renovera vårt hem, precis som vi vill ha och behöver det. Men gör jag det? Nej! Varför inte? För att jag inte litar på min egen förmåga. Hur svårt är det egentligen att måla ett rum? Eller spackla? Eller tapetsera? Okej, så tapetsera gör man bäst i par - för säkerhets skull - men måla, då? Och det är ju inte alltför svårt att lägga papp på golvet och sätta igång och leta penslar - inte när färgen väl är inhandlad. Jag blir så uppgiven ibland, trött på min egen oförmåga att spränga gränser.

Så idag gjorde jag det. Jag bara lade en stor bit kartong på golvet, drog undan möbler och skräp och satte igång att måla en vägg. Kritvitt. Det blev inte mycket, men det är åtminstone en början! Nu lyser den vita färgen i rummet och påminner om att resten är kvar. Men redan nu ser jag hur friskt och ljust det kommer att bli här inne. Vackert och rent. De små färgaccenterna i gardiner, mattor och kuddar kommer att synas allt bättre nu. Jag kunde ju!

tisdag 12 januari 2010

Nystart på det nya året!


Underbart med LCHF!

De kommande månaderna är mitt mål att gå ner i vikt med LCHF och att då förbereda mig för att bli med barn. Eftersom jag har PCO och inte har normal ägglossning så fungerar det bara genom stimulering och jag vill ha de bästa förutsättningarna som jag kan ha inför en graviditet. Jag struntar i baddräkt eller sommarklänningar; jag vill bli mamma. En frisk mamma, en frisk och sund kvinna som orkar leka, springa, bada, simma, åka skidor och luta mig ner utan att bli trött eller andfådd. :) Därför.

Mat idag:
Fläskfärsbiff - 3 stora

ca 600 g fläskfärs
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
1 stor vitlöksklyfta
örtkrydda
vitpeppar
smör att steka i samt i ugnen

Häll grädde och buljong i en mikrofast skål och sätt i mikron på högsta effekt i ca 1minut tills grädden bubblar. Tillsätt fläskfärsen, blanda om. Krydda med vitpeppar, vitlök och örtkrydda, forma till 3 handflatsstora biffar som du plattar till (jag formar en stor boll som precis får plats i handen). Värm smör i en stor stekpanna och stek biffarna på medeltemperatur ca 3-4 minuter på varje sida. Efterstek i ugnen med lite smör i ca 10 minuter så att de är helt genomstekta. Servera med valfritt tillbehör såsom paprika eller en creme fraiche sås. Drick vatten till.
1 portion= ca 600 kalorier; ca 70% fett, 1% kolhydrater och resten proteiner.

Jättegott och friskt vatten:

½ limefrukt
1 dm gurka

Skölj limen och skiva, liksom gurkan. Lägg i en kanna och fyll på med kallt vatten. Låt stå en stund och dra - använd samma dag, då smakar det bäst. En smakrik och läskande blandning som passar när som helst och ger vattnet en somrig smak.