tisdag 12 januari 2010

Nystart på det nya året!


Underbart med LCHF!

De kommande månaderna är mitt mål att gå ner i vikt med LCHF och att då förbereda mig för att bli med barn. Eftersom jag har PCO och inte har normal ägglossning så fungerar det bara genom stimulering och jag vill ha de bästa förutsättningarna som jag kan ha inför en graviditet. Jag struntar i baddräkt eller sommarklänningar; jag vill bli mamma. En frisk mamma, en frisk och sund kvinna som orkar leka, springa, bada, simma, åka skidor och luta mig ner utan att bli trött eller andfådd. :) Därför.

Mat idag:
Fläskfärsbiff - 3 stora

ca 600 g fläskfärs
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
1 stor vitlöksklyfta
örtkrydda
vitpeppar
smör att steka i samt i ugnen

Häll grädde och buljong i en mikrofast skål och sätt i mikron på högsta effekt i ca 1minut tills grädden bubblar. Tillsätt fläskfärsen, blanda om. Krydda med vitpeppar, vitlök och örtkrydda, forma till 3 handflatsstora biffar som du plattar till (jag formar en stor boll som precis får plats i handen). Värm smör i en stor stekpanna och stek biffarna på medeltemperatur ca 3-4 minuter på varje sida. Efterstek i ugnen med lite smör i ca 10 minuter så att de är helt genomstekta. Servera med valfritt tillbehör såsom paprika eller en creme fraiche sås. Drick vatten till.
1 portion= ca 600 kalorier; ca 70% fett, 1% kolhydrater och resten proteiner.

Jättegott och friskt vatten:

½ limefrukt
1 dm gurka

Skölj limen och skiva, liksom gurkan. Lägg i en kanna och fyll på med kallt vatten. Låt stå en stund och dra - använd samma dag, då smakar det bäst. En smakrik och läskande blandning som passar när som helst och ger vattnet en somrig smak.

Inga kommentarer: