tisdag 29 mars 2011

Börjar året med sista mars?

Självklart inte, dock har jag lagt av med bloggandet i större utsträckning och ägnat mig åt mycket annat. Sammanfattningen av de gångna sex månaderna blir:

Min svärmor Eivors sjukdom och död den 17:e december 2010. Begravning 21 januari. Vi ska sprida hennes aska i Hamrafjällen på hennes födelsedag, den 30 juni i år.
Jag fick ett nytt ämbete som rådgivare i Unga kvinnor, tillsammans med Marie som president och Lillemor som första rådgivare - och tvingades lämna Primär!!!
Jag blev gravid, helt utan hormonmedicinering, men det slutade i missfall i slutet av februari. Var hemskt illamående de sista dagarna, blödde dock inte lika mycket eller hade lika ont den här gången som tidigare. Besök hos Ludmila var positivt, hon sa att jag KAN bli gravid av mig själv, jag ska hålla reda på ÄL och sedan ge järnet. Hon är för rolig. ;)
Vad mer har hänt? Bert, min svärfar, har hanterat ensamheten på ett utomordentligt sätt, jag och David är så stolta över honom, och tacksamma för att han är så stark. Han har anlitat en städfirma som städar varannan vecka, beställer hem mat fem dagar i veckan från en lokal cateringfirma och har hjälp med tvätten av hemtjänsten 2 gånger i månaden. Vi besöker honom runt 1 gång i veckan. Det är underligt, förut var vi jämt där, men nu när Eivor är död så blir det inga nästan dagliga telefonsamtal eller ständiga besök. Det fungerade också, men på sätt och vis är det skönt att inte vara ständigt påpassad. Bert är väldigt snäll, oerhört omtänksam. Jag är bara rädd att vi inte ska ge honom det han behöver, för han ber ju aldrig om något!
Min storasyster AL fick stora problem med njurstenar och fick åka till Umeå för sprängning, sedan hade hon kateter till ena njuren i nästan 2 månader innan den kunde dras och allt såg "normalt" ut igen. Det tärde på henne. Med det och mitt missfall så fick vi bättre kontakt med varandra; prövningar är bra på det sättet. :)

Ja, LCHF är det bara att lägga på hyllan - permanent. Det är ingen nyttig metod att gå ner i vikt eller vara frisk, inte för någon - i längden. Det finns en metod som jag VET fungerar och som ingen kan göra om: VISDOMSORDET.

* Grönsaker och frukt: ska användas med försiktighet och tacksägelse
* Nötkött, fläsk, vilt, lamm, fågel: ska användas sparsamt
* Säd såsom vete, ris och havre: vilka är livets ”stav”

Att helt undvika:

Alkohol
Tobak
Te och kaffe
Droger, olagliga eller lagliga

* Upphör med att vara lat
* Upphör med orenhet
* Upphör med att sova längre än nödvändigt
* Gå till sängs tidigt – så ska jag inte bli trött
* Kliv upp tidigt – så kommer min kropp och mitt sinne att bli stärkt

Bra vägledning:

* Din kropp är sådan att den ska kunna tillåta din ande att fungera genom den
* Skydda och vakta din kropp
* Inta inte något som skadar kroppens organ – kroppen är helig
* Kroppen är ditt sinnes instrument och grunden till din karaktär (!)
* Min kropp är den helige Andens tempel – som bor i mig (1 Kor 6:19)

Om motion:

“Rest and physical exercise are essential, and a walk in the fresh air can refresh the spirit” Ezra Taft Benson


Så - 25% av året har gått och det är 9 månader kvar tills vi firar slutet av 2011. Vad vill jag uppnå med resten av det här året? Vilka är mina mål? Det jag vill uppnå under det här året är:

HÄLSA

* Regelbundna måltider och varierad, hälsosam kost
* Regelbunden motion, 3-5 gånger/vecka (inklusive promenader, aerobics, simning)
* Väga som jag gjorde när jag kom hem från Österåsen i november 2008.

HUSET

* Bygga och installera ett nytt badrum
* Måla om sovrummet och tapetsera en fondvägg
* Så och skörda blommor och grönsaker samt plantera ett fruktträd

PERSONLIGT

* Ta regelbundna ÄL-tester
* Skriva färdigt en av böckerna Cadgwith eller Frankie Evertree och skicka in till ett förlag

Det är inga överdrivna mål eller önskningar, de ligger inom ramen för vad jag kan göra om jag anstränger mig bara en smula varje dag. Den stora frågan är om jag VILL förvalta min kropp vist, förvalta mitt hem på ett klokt sätt, se till att jag är fertil och har tillräckligt med självtillit för att använda mina talanger fullt ut?

Inga kommentarer: